Kaks inspireerivat IT-juhti....


Mark Zuckerberg

Minu jaoks üks inspireerivamaid IT-juhte on just Mark Zuckerberg. Seda mitte põhjusel, et ta lõi Facebooki, vaid sellepärast, et tema juhtimisestrateegia on minu meelest imeline. Zuckerberg on üsnagi tuntud enda tagasihoidlikku olemuse poolest, kui see puudutab raha. Ta sõidab tavalise Honda ja Golfiga. Võttes arvesse tema miljardite suurust vara, on ka tema kodu päris keskpärane. Võib öelda, et ta elab üsnagi tavalise inimese elu. 
Muidugi eristab teda endiselt fakt, et ta on Facebooki tegevjuht. Küll aga ei ole Zuckenberg iga teine ülemus. Mis ta nii eriliseks teeb on tema strateegia ülemuseks olemisel. Tema jaoks on oluline töötajate ja ülemuste võrdsus. Ka ei hinda ta inimesi nende vanuse ega töökogemuse järgi, vaid konkreetselt tulemuste põhjal. Olenemata enda tihedast graafikust on ta töötajate jaoks alati olemas, nimelt peab ta meeletult oluliseks enda töötajate rahulolu. Kuuldavasti on isegi tema kabineti seinad klaasist, et töötajad saaksid teda pidevalt töös näha tundes, et nad samastuvad temaga.
Zuckenbergi edukusele on kindlasti kaasa aidanud tema sihikindlus, kartmatus, tung pidevalt areneda ja meeletu töökus. Tema sihiks on luua omavahel rohkem seostunud maailm. See on eesmärk, mille nimel ta töötab päevad läbi. Raha tuleb alles kaugel pärast seda. Tema kohta käib täpselt lause "If you love what you do, success and money will follow."
                                  Picture

Demis Hassabis

Kui Zuckerberg oli ehe näide "juhist", siis Hassabist ma nimetaksin rohkem "arengumootoriks". Ta on üks maailma parimaid AI eksperte. Demis on hea näide tehno-geeniusest. Väikesest poisist saadik on ta silmapaistva intelligentsiga olnud. Eriti olulist osa omas selles lauamäng male. Haridustee lõpetas ta paar aastat enne kui teised temavanused. 2010- aastal tegi ta start-up ettevõtte DeepMind, mis tegeleb intelligentsi lahendamisega ja selle kasutamisega maailma hüvanguks. Tema suurim läbimurre oli luua intellekt, mis suutis Hiina lauamängus "Go" võita maaimameistrit. Sellist algoritmi oli nimelt väga raske luua. 
Juhina on Demis olnud üsnagi nõudlik. Tema mõtteviis on, et mida rohkem sa nõuad, seda rohkem sa saad. Ta on ka märkinud seda, et kipub ennast ja töötajaid vahel "ülemotiveerima". See tähendab rääkima üht lihtsat juttu, kuigi lõpptulemuse saamiseks on asi hoopis keerulisem. Või unistab ta saavutuste võimalustega lihtsalt üle.


Kasutatud allikad:

https://www.businessinsider.com/the-incredible-life-of-deepmind-cofounder-demis-hassabis-2017-5#lee-sedol-was-left-stunned-but-he-hasnt-lost-a-game-since-ever-since-the-defeat-hes-been-improving-his-game-by-practising-on-the-alphago-algorithm-31

https://www.bbc.com/news/business-46099587
https://ceomarkzuckerberg.weebly.com/leadership.html

Comments

Popular Posts