Rühmatöö arvustus...


Mina otsustasin rühmatöö arvustuse teha tööle "Mis on tehisintellekt?". Seda põhjusel, et mind on ka ennast see valdkond alati sügavalt huvitanud. 
Vaadeldes teemavalikut leian ma, et see on vägagi aktuaalne. Esiteks põhjusel, et täna ümbritseb tehnoloogia meid iga nurga peal ja ilma selleta ei tuleks maailm enam toime. Teiseks käib tehisintellekti ümber palju vaidluseid, kuna pikemas perspektiivis võib see inimkonnale ohtlikuks muutuda. Seega on oluline teha selgeks kui kaugele oleme me hetkel tehnoloogiavallas jõudnud ja kui kaugele on potensiaalselt ohutu minna. Antud töös on sellest põhjalikult räägitud. Ära on kirjeldatud kolm defineeritud intellekti vormi- kitsas, üldine ja ülimintellekt. Lugeja jõuab järeldusele, et tegelikult oleme me intellekti arenduses veel suhteliselt alguses, kuna kõik meid ümbritsevad "robotid", mis tihti kõhedust tekitavad, baseeruvad siiski inimese poolt sisseprogrammeeritud teadmistele. Järelikult on olemas vaid kitsas tehisintellekt ja edasised järgud on vaid teoreetilised.
Samuti kirjeldatakse töös ära tehisintellekti tööpõhimõtted- juhendatud ja juhendamata õpe ning ka stiimulõpe. See on vajalik selleks, et lugeja mõistaks, kuidas seni leiutatud intellektid töötavad. Ülevaade on põhjalik ja arusaadav.
Liikudes töö vormistuse juurde, on laia pilti ilus vaadata. Võib-olla on tunda puudust rohkematest piltidest, mis aitaks lugejal mõista, millest jutt käib. Seda just ajaloo osas (näiteks oleks võinud pildid lisada Watsonist ja UNIMATE-st). Teksti ülesehitus on ladus ja kerge lugeda. On näha, et tööga on nähtud vaeva ja kirjavigasid silma ei torganud. Ka on laused loogilised. Küll aga oleks võinud paremini teha viitamissüsteemi. Hetkel on tekstide taha kirjutatud numbrid ning töö lõpus eraldi peatükina väja toodud numbritele vastavad allikad. Seda võis tüütu teha olla, jälgides, et kusagil samu numberid poleks. Nii tegijatele kui lugejale oleks kergem kui kasutatud oleks automaatset süsteemi, kus pealevajutades jõuab kohe allikani. Sellegi poolest on allolev viitamissüsteem väga ilus ja põhjalik. 
Kokkuvõttes on minu arvates tegemist hea tööga. Lugedes on huvitav ja lõpetades jõuab töö eesmärgini mõistes, mis tehisintellekt on ja mida see endas kujutab. Ka on maht viie inimese kohta hästi täidetud.


Comments

Popular Posts